Ny leverantör på ramavtal för livsmedel kött och charkprodukter

Från 1 oktober i år finns det en ny leverantör av lokalt producerat och ekologiskt kött från djur som lever på gräsfoder. Leverantören heter Gröna Gårdar och de producerar, slaktar och styckar nötkött. Deras djur föds upp på gräsbete och företaget är KRAV-certifierat.
Så här säger leverantören själva:
Gröna gårdar säljer ekologiskt nötkött från ett 30-tal gårdar runt om i Västsverige. Djuren är uppfödda på enbart gräs och örter, bete på sommaren och ensilage/hö på vintern. De betar hela sommaren, och har betat hälften av sin tid på permanenta betesmarker. Djurens bete är ett viktigt bidrag till den biologiska mångfalden i regionen, där många växter och djur är beroende av de öppna hagmarkerna.
Gröna gårdar har länge fokuserat på en god ätkvalitet. De arbetar tätt med gårdarna för att förbättra kvaliteten och hängmörar allt helt kött i 6-12 dagar. Det ger ett smakrikare och mörare kött som släpper mindre vätska vid tillagning. En erfarenhet många kök har är att köttet därför upplevs drygare. Köttmängden går i många rätter att minska med 5-15 %.
Företaget bistår gärna med en ursprungsgaranti till varje leverans, om du vill veta vilken gård leveransen kom ifrån.
Läs mer om ramavtal för livsmedel kött och charkprodukter
Vill du veta mer?
I Proceedo hittar du mer information om ramavtalen och leverantörer. Sök på livsmedel kött. Kundservice på Inköp och upphandling når du via 031 366 37 00 eller kundservice@ink.goteborg.se.